Hoe bereken je procenten in een cirkeldiagram


hoe bereken je procenten in een cirkeldiagram

voor Mac 2011: Klik op het tabblad Start onder Getal op Valuta Het resultaat is 84,75, een stijging van 25 in wekelijkse uitgaven voor eten.

Je moet daarvoor eerst weten hoe groot de sectorhoeken worden.
Die sectorhoeken bereken je met een verhoudingstabel of met de formule sectorhoek aantal : totaal 360.
Door de informatie uit de opgave te ordenen in een verhoudingstabel, wordt snel duidelijk wat voor soort som het is, en hoe je het moet uitrekenen.
Een vaste aanpak, met de verhoudingstabel, maakt het allemaal een stuk overzichtelijker.hoe bereken je procenten in een cirkeldiagram

Net als bij een breuk is een procent gewoon een deel van een geheel. In een cirkeldiagram worden gegevens gemakkelijk en overzichtelijk weergegeven. Ook al zijn het veel gegevens, in een cirkeldiagram zie je in én oogopslag hoe de verdeling.

De uitkomst hiervan is 210. Vorig jaar had je nog gezamenlijk.500 om uit te geven voor een reis. Selecteer de cel met het resultaat uit stap. Je telt hier automatisch het volledige bedrag mee op, BTW inclusief. Typ 42/50 en druk op Return. Standaard geeft Excel een onopgemaakte oplossing. . Methode 3: Totaal berekenen wanneer je het bedrag en het percentage kent Totaal berekenen wanneer je het bedrag en het percentage kent Concreet voorbeeld : je wilt het oorspronkelijk totaal berekenen wanneer je slechts het bedrag (vb. De Nederlanders zijn veruit in de meerderheid. Het lijntje wat je nu tekent, past precies binnen de cirkel. Eerst Frankrijk, een hoek van. Wat is vervolgens het verschil in winst tussen december en januari als uw winst 2425 bedraagt? Uiteindelijk ziet het er zo uit: Advertenties.

hoe bereken je procenten in een cirkeldiagram


Sitemap