Ooglaseren opent nieuwe
perspectieven

eye-surgery-mockup01-inner

Veilig ooglaseren bij EyeCare Ooglaseren

Bij EyeCare Ooglaseren draait alles in eerste instantie om veiligheid. Veiligheid van de aangeboden ooglaserbehandelmethodes en technieken, maar ook de apparatuur die daarbij wordt gebruikt. Andere veiligheidsaspecten die voor u van belang zijn worden bepaald door de vakkundigheid en ervaring van onze oogartsen en ons ondersteund personeel.

Alleen de beste en veiligste methodes

EyeCare Ooglaseren is voortdurend op zoek naar de beste en veiligste technieken voor haar cliënten. Als wij vinden dat er teveel nadelen kleven aan een bepaalde methode, dan nemen wij dat risico niet en bieden die methode niet meer aan. Bijvoorbeeld omdat die methode bewezen méér complicaties oplevert dan andere methoden. Complicaties die helaas soms onherstelbaar zijn.

Geen achterhaalde methodes bij EyeCare Ooglaser

Dit geldt bijvoorbeeld voor de verouderde LASIK methode (waarbij een mesje wordt gebruikt) en de daaraan gerelateerde nieuwere methodes, zoals IntraLASIK, IntraLase, Femtosecond of Femto-Lasik. Wij hebben meerdere belangrijke redenen om deze methodes niet langer uit te voeren.

Waarom wij geen LASIK uitvoeren

Onderzoek heeft aangetoond dat de LASIK methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een hoornvliesflapje, teveel risico’s voor de patiënt oplevert. Bij deze methode gaat een mesje dwars door verschillende lagen van het hoornvlies, waarbij ook delen van de zenuwen in het hoornvlies blijvend worden beschadigd. En juist die hoornvlieszenuwen geven de prikkel door om het zo noodzakelijke traanvocht aan te maken. Als uw ogen niet genoeg traanvocht hebben, drogen ze uit. Met alle nare gevolgen van dien. Bovenstaande geldt overigens óók voor de aan LASIK gerelateerde nieuwere methodes IntraLASIK, IntraLase, Femtosecond of Femto-Lasik. Ook die maken nog steeds een hoornvliesflap die door meerdere lagen heengaat, maar dan met een laser. Misschien nog wel belangrijker is, dat de hoornvliesflap nooit meer volledig vast groeit aan het hoornvlies. Het blijft altijd een zwakke plek in uw oog. Bovendien bestaat het gevaar dat de flap los gaat laten bij een trauma. Voor sporters, zeker de beoefenaars van echte contactsporten, beroepen met bepaalde risico’s (politie, brandweer, beveiliging, etc) en verder voor iedereen, die dit soort risico’s niet wil nemen, is kiezen voor de hoornvliesflap geen reële optie.

Maak een afspraak voor een ooglaser vooronderzoek

Kies voor veilig, kies Epi-LASIK

EyeCare Ooglaseren kiest voor veiligheid. En dus voor ooglasermethoden zonder de in twijfel getrokken hoornvliesflap die met een mesje of laser wordt gemaakt. Wij willen het risico op beschadigingen (ook in een later stadium) zo klein mogelijk houden en kiezen daarom voor de geavanceerde Epi-Lasik methode. Als u wilt in combinatie met het zeer nauwkeurige CustomVue Wavefront Scan. Dit aanvullend programma op de laser is het neusje van de zalm, dat tot op tienden van millimeters absoluut maatwerk levert.