Ooglaseren opent nieuwe
perspectieven

eye-surgery-mockup01-inner

CustomVue™ Wavefront

De meest geavanceerde behandeling op het gebied van ooglasercorrectie, oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtetechnologie: voor iedereen een “opmaatgemaakte” behandeling met CustomVue™. Zelfs mensen die voorheen, met de conventionele lasers, niet behandeld konden worden komen nu in aanmerking voor deze methode.

CustomVue™ Wavefront laser oogcorrectie is een geavanceerde vorm van excimer lasertechnologie. Hij wordt uitgevoerd met de VISX Star S4™ Excimer Ooglaser. Net als een vingerafdruk is iemands zicht uniek. Voor de recente ontwikkelingen in lasertechnologie, voerden chirurgen LASIK en LASEK procedures uit met standaard metingen om het zicht te corrigeren en daarmee behaalden zij uitstekende resultaten. Nu kan echter de nieuwe CustomVue™ Wavefront technologie de unieke afwijkingen van ieder individu meten en corrigeren en meestal geeft dit hen de gelegenheid om een beter zicht te ervaren dan mogelijk is met brillen of contactlenzen. Deze technologie was oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in bijzonder sterke telescopen om vervormingen te verminderen bij observatie van verre objecten in de ruimte.

CustomVue Wavefront behandeling EyeCare Ooglaseren
Net als uw vingerafdruk of DNA, zijn uw oog en de iris ook uniek. Dat verdient een persoonlijke en op maat gemaakte laserbehandeling, die voor het beste eindresultaat zal zorgen. Zónder nare bijwerkingen. Waar voorheen slechts een bij benadering passende ooglasercorrectie mogelijk was, is het nu mogelijk om een zeer accurate meting en behandeling uit te voeren. Nu kunnen chirurgen afwijkingen in iemands ogen 25 keer preciezer identificeren, meten en corrigeren dan met conventionele methoden gebruikt voor brillen en contactlenzen! Bovendien kunnen er nu bepaalde afwijkingen worden waargenomen die zonder de CustomVue™ Scan onontdekt waren gebleven. Daarbij wordt er door de toegepaste techniek van de CustomVue™ aanzienlijk aan hoornvliesweefsel bespaard.

De voordelen van de unieke, persoonlijke CustomVue™ behandeling:

 • Deze methode zorgt er niet alleen voor dat u na de behandeling meer zult kunnen zien, maar bovenal dat u kwalitatief beter zult zien.
 • Contrast en fijne details zullen na behandeling uitstekend waarneembaar worden, omdat de behandeling zorgvuldig is afgestemd op uw ogen, met uw persoonlijke bijzonderheden.
 • In sommige gevallen zal het zicht zelfs beter zijn dan voorheen met bril of lenzen!
 • De CustomVue™ behandeling resulteert verder in minder (tijdelijke) bijwerkingen na de behandeling, zoals halovorming, schitteringen en slechter kunnen zien in het donker.
 • Verbeterde kwaliteit en consistentie van zicht in verschillende lichtniveaus. Uit een klinische studie blijkt dat vier keer zoveel mensen zeer tevreden zijn met hun nachtzicht na de procedure in vergelijking met hun nachtzicht daarvoor met bril of contactlenzen.
 • Met de CustomVue™ Wavefront-behandeling zult u daar aanzienlijk minder last van krijgen.
 • Irisregistratie geeft u meer nauwkeurigheid en betere klinische resultaten.
 • Weefselbesparend: hogere afwijkingen kunnen behandeld worden.
Maak een afspraak voor een ooglaser onderzoek

Zo werkt het:

 • Eerst komt u op een vooronderzoek bij onze specialisten waar er wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor behandeling.
 • Allereerst zal er een subjectieve oogmeting plaatsvinden zoals u gewend bent van de oogarts.
 • Daarna vindt er een objectieve meting plaats door de CustomVue™ Scan.
 • Uw oog wordt dan gescand op 250 verschillende punten in de iris.
 • Deze meetmethode is maar liefst 25 maal nauwkeuriger dan de standaard meetmethodes! Dan wordt de CustomVue™ Scanner gebruikt om een veilige lichtstraal in het oog te laten schijnen.
 • Het licht wordt door het netvlies gereflecteerd, en via de pupil komt de straal de Scanner in alwaar het opgevangen wordt en in een uniek patroon dat uw irisgegevens bevat wordt gerangschikt.
 • Al deze visuele onregelmatigheden worden vervolgens weergegeven in een CustomVue™ Behandelplan, een soort vingerafdruk van uw zichtvermogen.
 • Dit overzicht geeft informatie over het frontale oppervlak van uw oog en laat duidelijk zien hoe licht gefocust wordt in de verschillende gebieden van het oog.
 • Deze verkregen informatie wordt ingevoerd in de excimer Laser, en zo zal de oogarts de CustomVue™ behandeling kunnen uitvoeren naar uw specifieke afwijkingen en behoeften.

Onze laser getrainde optometristen en oogartsen zullen de beste procedure aanbevelen voor u, aan de hand van uw persoonlijke afwijkingen – deze zijn uniek voor de ogen van een individueel persoon.