Ooglaseren opent nieuwe
perspectieven

eye-surgery-mockup01-inner

Lasek zonder hoornvliesflap

LASEK is een ooglasermethode die wordt toegepast om ogen zodanig te behandelen dat geen bril of contactlenzen meer nodig zijn om scherp te kunnen blijven zien. Het is een behandeling die geschikt is voor bijziendheid, verziendheid en cilindrische afwijkingen. Kenmerkend van LASEK is dat het tot de veiligste behandelingen behoort in termen van duurzaamheid en minste kans op risico’s en kans op complicaties tijdens en na de behandeling. LASEK behoort tot de oppervlaktebehandelingen, hetgeen inhoudt dat er geen oogflap wordt aangemaakt in het hoornvlies. Deze methode wordt toegepast wanneer LASIK of Epi-Lasik niet mogelijk of wenselijk is. Het is de enige methode die bij iedereen gedaan kan worden die geschikt is bevonden voor ooglaseren. Om die reden zal deze minder populaire behandeling nog immer worden aangeboden.

De voordelen van LASEK

De voordelen van de LASEK methode zijn dat iedere cliënt in principe geschikt is voor deze behandeling. Het 2e voordeel is dat het oog geheel geneest, er blijft dus geen zwakke plek in het oog achter, zoals dat met LASIK en LASIK gerelateerde methodes het geval is. Klik hier voor meer informatie over LASIK en LASIK gerelateerde methodes. 3e voordeel is dat er veel minder complicaties zijn als met de hoornvliesflap methode. Het laatste voordeel is het feit dat de LASEK de meest voordelige methode is bij EyeCare Ooglaseren.

De nadelen

Het nadeel van deze LASEK methode is dat gebruik van alcohol het schaafwondje op het oog doet irriteren. U kunt dus enkele dagen na de behandeling last hebben van branderige en droge ogen. Gelukkig duurt dit in de praktijk niet langer dan 3-5 dagen, maar met gebruikelijke pijnstillers als Ibuprofen of Paracetamol is het goed uit te houden.

De LASEK behandeling in het kort.

  • De ogen en het gebied daaromheen worden gedesinfecteerd met Betadine.
  • De ogen worden lokaal verdoofd door middel van oogdruppels.
  • Het oog dat als tweede behandeld wordt zal worden afgeplakt.
  • In het andere oog wordt een klemmetje geplaatst om het oog open te houden en te voorkomen dat u gaat knipperen.
  • Met behulp van een alcoholbedje wordt het bovenste laagje van het hoornvlies, het epitheel, losgeweekt. Het epitheel wordt terzijde geschoven.
  • Er wordt gelaserd.
  • Afsluitend wordt er een bandagelens geplaatst: een zachte contactlens die 5 dagen en nachten in het oog blijft zitten en bij de controle in de kliniek weer verwijderd zal worden.

Wilt u weten of u in aanmerking komt om uw ogen te laten laseren? Boek hieronder een onderzoek en u weet waar u aan toe bent.

Maak een afspraak voor een ooglaseronderzoek

Geschiktheid

De LASEK-behandeling is geschikt voor bijziendheid, verziendheid, leesbrilcorrectie en voor cilindrische afwijkingen. Tot het optimale zichtvermogen bereikt is moet u wel wat geduld opbrengen, het zicht kan nog tot enige maanden na de behandeling blijven verbeteren. Wilt u weten of u een geschikte cliënt bent voor ooglaseren? U kunt de telefoonbutton rechts boven in dit scherm aanklikken en dan bellen wij u direct om een afspraak te maken voor een gratis Indicatie vooronderzoek of een Uitgebreid vooronderzoek.