Ooglaseren opent nieuwe
perspectieven

eye-surgery-mockup01-inner

Leesbrilcorrectie via ooglaseren – CustomVue™ Presbyopie-behandeling

Niemand ontkomt eraan. Zo rond uw 40e levensjaar gaat u merken dat u moeite krijgt met het lezen van de krant of verpakkingen in de winkel. De oorzaak is ouderdomsverziendheid (presbyopie). Het lastige gevolg: uw oog kan niet meer focussen op scherpte voor dichtbij.

Presbyopie (ouderdomsverziendheid)

Hoe ontstaat deze oogafwijking? Bij het ouder worden verstijft de ooglens zodat de spiertjes niet meer soepel kunnen samentrekken om te focussen. Niemand ontkomt eraan.

U kunt Presbyopie natuurlijk verhelpen door het dragen van een leesbril of een bril met multifocale glazen. Maar EyeCare Ooglaseren heeft de ultieme oplossing voor u!

Presbyopie-mulifocale-leesbrilcorrectie-eyecare-ooglaseren

Wilt u de krant kunnen lezen zonder een bril op uw neus? In de supermarkt rondlopen en alles kunnen lezen zonder leesbril? Na een ooglasercorrectie kwam u niet van de leesbril af. EyeCare Ooglaseren biedt u de nieuwste oplossing voor presbyopie: de CustomVue™ Presbyopie-behandeling. Deze baanbrekende leesbrilcorrectie werd door EyeCare Ooglaseren als eerste exclusief in Nederland toegepast en wordt nog steeds met succes door onze oogarts
uitgevoerd.

Experts in multifocale leesbrilcorrectie

De leesbrilcorrectie wordt toegepast als toevoeging op onze LASEK of Epi-LASIK- behandeling. Dankzij onze ultramoderne VISX Star S4 ooglaser kan de oogarts het hoornvlies zodanig bewerken, dat een leesbril niet meer nodig zal zijn. EyeCare Ooglaseren werkt voor deze bijzondere behandeling met de meest geavanceerde ooglaser ter wereld: de VISX Star S4.

Multifocale leesbrilcorrectie met laser, hoe werkt het?

De leesbrilcorrectie wordt toegepast als toevoeging op de LASEK of Epi-LASIK behandeling. Met gebruik van de VISX Star S4 IR laser wordt het hoornvlies zodanig bewerkt dat er in het midden van het hoornvlies een uitstulping ontstaat. Het deel eromheen wordt weggelaserd en op deze manier wordt zowel het lees – als het kijkgedeelte gecorrigeerd. Beide ogen worden hier dus multifocaal gelaserd, waardoor u niet hoeft te wisselen tussen beide ogen (zoals wel nodig is bij MonoVision en methoden waarbij in een oog een leeslensje wordt aangebracht). De VISX Star S4 IR laser is de enige laser die deze multifocale behandeling met goed resultaat kan uitvoeren. De meeste lasers kunnen geen goede voorspelbaarheid van de eindresultaten geven, omdat ze niet de juiste balans kunnen vinden tussen optimaal vertezicht enerzijds en voldoende leesvermogen anderzijds.

Hoe lang houdt het resultaat van een leesbrilcorrectie aan?

Na de behandeling wordt het mogelijk om gemiddeld 8-12 jaar goed te kunnen lezen zonder gebruik van de leesbril. Desgewenst kan de behandeling daarna nog herhaald worden.

Komt u in aanmerking voor de leesbrilcorrectie? Helaas niet voor iedereen.

U komt in aanmerking voor een leesbrilcorrectie via ooglasercorrectie als u een leesbril heeft en een bril (of contactlenzen) draagt met een plussterkte tussen +0,75 en +5.50 .

Draagt u een bril (of contactlenzen) met een minsterkte, dan komt u dus niet in aanmerking voor deze leesbril correctiemethode.

Wat als ik niet kan wennen aan de leesbrilcorrectie?

Het unieke aan de CustomVue™ Presbyopia – behandeling is dat deze omkeerbeer is, d.w.z. dat als u niet kunt wennen aan de nieuwe situatie, deze weer terug te draaien valt. Daarna zult u gewoon weer een leesbril moeten dragen om te lezen, maar het zicht voor veraf zal nog wel goed zijn.

Alternatieve leesbrilcorrectie behandeling

Komt u niet in aanmerking voor de multifocale leesbril lasercorrectie, dan kunt u nog kiezen voor  multifocale lensimplantaten. Lees verder bij lensimplantatie.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een leesbrilcorrectie?  Kom langs voor een gratis indicatie vooronderzoek en ontdek wat uw mogelijkheden zijn om van die ellendige leesbril af te komen.

Boek hier een gratis consult / Indicatief onderzoek