Ooglaseren opent nieuwe
perspectieven

eye-surgery-mockup01-inner

Oogonderzoek en controles

Voordat er tot een ooglaserbehandeling kan worden overgegaan, vindt er eerst een gedegen oogonderzoek plaats. De resultaten daarvan worden direct met de oogarts besproken en zo weet u definitief zeker of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. En voor welke. Samen met de oogarts bepaalt u welke ooglaserbehandeling voor u uiteindelijk het meest geschikt is.

In het eindgesprek worden de volgende onderwerpen besproken: de uitslagen, het behandelplan, de behandeling, de kosten en de risico’s.
Zijn uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling? Dan kunt u direct na het ooglaser vooronderzoek een afspraak maken voor de behandeling. Tussen het vooronderzoek en de ooglaserbehandeling bieden wij u voldoende tijd om goed na te denken over een eventuele behandeling.

Om het vooronderzoek goed uit te kunnen voeren, krijgt u (pijnloze) oogdruppels toegediend die uw pupillen verwijden. Na het ooglaser vooronderzoek is uw zicht daarom soms nog een aantal uren wazig. Daarom adviseren wij altijd om iemand mee te nemen die u naar huis kan rijden. Reizen met het openbaar vervoer is natuurlijk ook een optie. Ook is het verstandig om een zonnebril mee te nemen naar het vooronderzoek, omdat u gevoelig voor licht kunt zijn.

Na de oogbehandeling vinden diverse nacontroles plaats.

Het advies van de oogarts

Om beschadigingen of infecties te voorkomen, moet u zich na uw ooglaserbehandeling strikt houden aan de adviezen van de oogarts:

  • twee weken niet sporten (vier weken bij contactsporten)
  • twee weken niet zwemmen of naar de sauna gaan
  • voor vrouwen: twee weken geen oogmake-up dragen

Het gebruik van oogdruppels

Na het ooglaseren is het van essentieel belang dat u enkele weken lang uw ogen druppelt. Een druppelschema en uitleg over het gebruik van de verschillende oogdruppels ontvangt u tijdens uw bezoek aan de oogkliniek. Volg dit druppelschema heel precies. Heeft u vragen tijdens uw herstelperiode? Bel ons en wij beantwoorden ze graag. Via een speciaal noodnummer kunt u ons ook in het weekend en ’s avonds bereiken.