Ooglaseren opent nieuwe
perspectieven

eye-surgery-mockup01-inner

Waarom EyeCare afziet van LASIK-behandelingen

Bij EyeCare willen wij onze cliënten alleen het allerbeste bieden. Steeds meer wordt duidelijk dat er veel (blijvende) nadelen kleven aan de LASIK-behandeling. Daarom nemen wij die niet meer op in ons ooglaserprogramma. Zie ook de blogsposts hierover. Vergeet zeker ook niet het onthullende video interview met Dr. Gold te bekijken en te beluisteren! LASIK, maar ook IntraLase, IntraLasik Femtosecond en IntraLasik zijn alle zogenaamde oogflapmethodes. En deze oogflap is vaak de bron van heel veel ellende voor patiënten.

Nadelige effecten van LASIK-droge ogen

Het grootste nadeel van LASIK is, dat bij die methode met een mesje een flap wordt gemaakt, die niet alleen dwars door het epitheel gaat (de buitenste laag), maar óók nog eens door het Bowmanse membraan en de Stroma gaat. Met als vervelend gevolg vaak droge ogen. Onderzoeken wijzen uit dat meer dan 30% ( ja u leest het goed!) van de LASIK behandelingen tot droge ogen leidt.  De nadelen van droge ogen moet niet onderschat worden.Toch wordt deze ooglasermethode nog veelvuldig toegepast in Nederland. Het enige ‘voordeel’ ervan: het is vaak de goedkoopste methode en een iets kortere hersteltijd. Maar u hebt maar één paar ogen… en droge ogen kunnen veel complicaties veroorzaken. Droge ogen zijn trouwens niet de enige nadelen van Lasik.

Andere nadelen van LASIK -blijvend zwakke plek en nachtzichtproblemen

Een ander belangrijk nadeel is dat de oogflap een blijvend zwakke plek in het oog achterlaat. Omdat de oogflap in tegenstelling tot wat men altijd dacht, niet meer volledig vastgroeit aan het omliggende oogweefsel, kan het ook vrij gemakkelijk loskomen van het oog. En dat is zeker geen prettige situatie. Dit kan echter voorkomen worden door te kiezen voor andere ooglasermethoden, die in het geheel geen gebruik maken van de oogflap. Naast de blijvend zwakke plek blijkt een groot percentage mensen na de LASIK behandeling zichtproblemen te hebben. Deze zichtproblemen zijn heel divers, komen gedurende de hele dag voor, maar worden vooral ervaren onder condities van minder optimaal licht en ‘s avonds bij het auto rijden. Voor expliciet fotomateriaal over zichtproblemen na Lasik kijkt u hier.

Lees hier verder voor meer informatie over ooglasermethodes.

Lasik zonder mesjes, maar het een extra laser

Nieuwere verbeterde methodes van LASIK betreffen de wijze waarop de hoornvliesflap gemaakt wordt, namelijk op een nauwkeuriger manier met een extra laserapparaat. Deze behandelmethode heet dan bijvoorbeeld IntraLase, of ook wel IntraLasik of IntraLasik Femtosecond. Er wordt beweerd dat deze vernieuwende ooglasermethoden veiliger zouden zijn dan de oorspronkelijke LASIK behandeling, maar dat is alleen juist, waar het gaat om het maken van de oogflap. Die wordt inderdaad nauwkeuriger gemaakt. Onderzoeken hebben uitgewezen dat er tussen een LASIK behandeling en een behandeling op basis van IntraLase en Intralasik Femtosecond statisch geen significant meetbare verschillen zijn waargenomen in termen van veiligheid en effecten. Sterker nog: de nieuwere behandelingen introduceren juist meer risico’s en kans op extra complicaties. Het zal dan ook duidelijk zijn dat EyeCare Ooglaseren ook af ziet van het aanbieden van deze zogenaamde all-laser behandelingen. Het kritieke punt is ook bij deze vernieuwende methodes nog steeds het maken van de hoornvliesflap, wat in feite een zware ingreep is. Hij is zo zwaar omdat de oogarts voor de oogflap door  3 hoornvlieslagen heen moet snijden. Hierdoor worden vele “oogtraanvlies zenuwen” doorgesneden, die niet meer volledig herstellen met zeer grote kans op droge ogen als gevolg. Wij vinden deze risico’s onvoldoende beheersbaar. Vandaar dat wij afscheid hebben genomen van alle hoornvliesflap methoden.

Ultiem veilig: Epi-LASIK met CustomVue™ en onze VISX Star S4 IR ooglaser

Ons paradepaardje is de geavanceerde Epi-LASIK behandeling met de VISX Star S4 IR ooglaser. Zelfs de NASA gebruikt deze laser om de ogen van astronauten te laseren. Wilt u tot op een fractie van een millimeter precies maatwerk, kies dan voor een combinatie met CustomVue™, wat ongelooflijk precisiewerk levert. De Epi-LASIK-methode brengt eventuele complicaties tot een minimum terug. En ook niet onbelangrijk: wat u bij ons betaalt voor een Epi-LASIK behandeling, betaalt u bij andere klinieken vaak nog voor de achterhaalde LASIK-ooglasermethode.


Maak een afspraak voor een ooglaser onderzoek

Geen zwakke plek

Bij Epi-LASIK wordt slechts een superdun schuifrandje in de buitenste laag van het epitheel gemaakt. Het epitheel is 1 van de 5 lagen waar het hoornvlies uit bestaat. Er wordt dus niet gesneden of gelaserd in de structuur van het hoornvlies. Dat zorgt voor maximaal behoud van het hoornvliesweefsel. Na de ooglaseroperatie vindt volledig herstel plaats van het epitheel. Zonder zwakke plekken in het hoornvlies. Gedurende de dagen van herstel (ongeveer 3) worden uw ogen beschermd door een zogenoemde bandagecontactlens.